Materialen

De bootjes, zwemtuigjes, badmutsen, zwemvesten voor de kinderen, speciale Pinofietsen, tandems en helmen worden door Spieren voor Spieren verzorgd.
Wetsuits voor de zwemmers (zowel de volwassenen als de kinderen) moeten door de deelnemers zelf gehuurd/ geregeld worden. Dit is tegen lage kosten mogelijk bij onze leverancier. Ga daarvoor naar onderstaande website, kies daar eerst het wetsuit dat je nodig hebt, vervolgens kies je je maat en kies dan bij daghuur voor "Spierathlon". Website Sailfish

Voor de kinderen met een spierziekte die bij het hardlooponderdeel in een rolstoel zitten, raden wij aan om de eigen rolstoel hiervoor te gebruiken.

Spieren voor Spieren heeft in noodgevallen een aantal rolstoelen tot haar beschikking, maar zal hier slechts een aantal deelnemers mee kunnen helpen.

In welk type boot zitten de kinderen?
Alle kinderen zitten in een rubberen opblaasboot. Kinderen met een spierziekte of andere handicap worden in de boot ondersteunt door een voedingskussen, zodat ze stabiel liggen. Het is altijd goed om eigen, aanvullende spullen hiervoor mee te nemen. Kinderen zonder spierziekte zitten los in de boot of zwemmen zelf (wetsuit verplicht!). We adviseren goed naar het weer te kijken en als het koud is zelf dekens en warme-/regenkleding mee te nemen.